آموزشی مذهبی
|
||
یک شنبه 4 اسفند 1392برچسب:, :: 10:47 :: نويسنده : حمید امامی راد
آیا نماز باعث آمرزش گناهان میشود؟پرسش: آیا در قرآن و روایات، مطلبی داریم که نشان دهد نماز باعث آمرزش و پاک شدن گناهان است؟![]() پاسخ: امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند: «مَثَل نماز، مَثل نهری است که روزی پنج مرتبه در آن خود را شستشو داده و چرکی در بدن باقی نمیماند. نماز، کفاره گناهان است، مگر گناهی که موجب خروج فرد از ایمان شود» عَنْ عَلِی (علیهالسلام) قَالَ «الصَّلَوَاتُ الْخَمْسُ کفَّارَةٌ لِمَا بَینَهُنَّ مَا اجْتَنَبَ الْکبَائِرَ وَ هِی الَّتِی قَالَ اللَّهُ إِنَّ الْحَسَناتِ یذْهِبْنَ السَّیئاتِ ذلِک ذِکری لِلذَّاکرِینَ»؛ نمازهای یومیه، کفاره گناهانی است که مابین نمازها انجام میگیرد. به شرط آنکه از گناهان کبیره اجتناب شده باشد. چرا که خداوند فرموده است: حسنات و نیکیها (نماز)، بدیها و گناهان را از بین میبرد. عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أَنَّهُ قَالَ «إِنَّمَا مَثَلُ هَذِهِ الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ مَثَلُ نَهَرٍ جَارٍ بَینَ یدَی بَابِ أَحَدِکمْ یغْتَسِلُ مِنْهُ فِی الْیوْمِ خَمْسَ اغْتِسَالَاتٍ فَکمَا ینْقَی بَدَنُهُ مِنَ الدَّرَنِ به تواترِ الْغَسْلِ فَکذَا ینْقَی مِنَ الذُّنُوبِ مَعَ مُدَاوَمَةِ الصَّلَاةِ فَلَا یبْقَی مِنْ ذُنُوبِهِ شَیئ»؛ رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودهاند: مَثل نمازهای پنج گانه، مَثل پنج مرتبه غسل کردن در یک روز است که چرک و کثافتی در بدن باقی نمیماند. با مداومت در نماز، گناهی باقی نمیماند. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مردی را دیدند که میگفت: خدایا مرا بیامرز؛ گرچه بعید است مرا بیامرزی. پیامبر فرمودند: «چرا به خدا بدگمان هستی؟» گفت: من در زمان اسلام و جاهلیت گناه کردم. حضرت فرمودند: «گناهان زمان جاهلیت، با ایمان و گناهان بعد از اسلام، با نماز محو میشود. چرا که نماز کفاره گناهان میباشد» (مستدرک الوسائل، ج 3، ص 16- 15) البته افرادی که نماز میخوانند؛ کمتر گناه میکنند. خود نماز جلوی بسیاری از گناهان را میگیرد. اگر نماز، نماز واقعی، با حضور قلب و تمام شرایط اقامه شود؛ سد بزرگی خواهد بود، در برابر گناهان. «نماز بگزار که نماز، آدمی را از فحشا و منکر باز میدارد» (عنکبوت، 45) نماز جلوی بسیاری از گناهان را میگیرد. اگر نماز، نماز واقعی، با حضور قلب و تمام شرایط اقامه شود؛ سد بزرگی خواهد بود، در برابر گناهان.
پس نماز گناهان سابق را میشوید و جلوی گناهان آینده را نیز میگیرد. این خواص برای نمازگزاری است که واقعاً در صدد عبادت و بندگی است. اما نمازگزاری که قصد ریا و خودنمایی داشته باشد؛ از آثار و برکات نماز محروم میماند. نمازی عامل شستوشوی گناهان خواهد بود؛ که مقبول درگاه احدیت قرار گیرد؛ یعنی قلب و اعضاء نمازگزار، پاک بوده و تسلیم اوامر خداوند باشد. فردی که لحظه به لحظه با فرمان خداوند مخالفت کرده و شرایط بندگی را رعایت نمیکند؛ نماز او بیخاصیت خواهد بود. در روایات آمده است: «کسی که شراب بنوشد، تا چهل روز اعمالش قبول نمیشود» (الکافی، ج 6، ص 401) پس هر نمازی، کفاره گناهان نخواهد بود. فردی که لحظه به لحظه گناه کرده و از هیچ معصیتی پرهیز نمیکند و بین هر گناه، نماز بخواند؛ این مَثل شخص توبه کنندهای است که بعد از هر توبه، بلافاصله مرتکب گناه میشود و خودش را به تمسخر گرفته است. بله، نمازی گناهان سابق را میشوید که نمازگزار، قصد رجوع به گناه نداشته باشد و تصمیم بر اطاعت از خداوند و ترک گناهان داشته باشد. اخذ: تبیان یک شنبه 4 اسفند 1392برچسب:, :: 10:45 :: نويسنده : حمید امامی راد
وقتی درسی را یاد نمیگیریم!
اگر فرزندتان فقط در ریاضی، خواندن یا نوشتن دارای مشکل است، شاید دچار یکی از انواع اختلالات یادگیری است.
![]() از عوامل بی شماری که ممکن است موجب بروز مشکلات درسی در مدرسه شود، اختلالهای یادگیری است که البته پیچیدگیهای خاص خود را نیز دارد. در واقع، آنها چیزی بیش از مشکلات تحصیلی هستند. وقتی میگوییم فرد اختلال یادگیری دارد، یعنی در مقایسه با فردی که از نظر هوشی با او همتراز است، در موضوعی ضعیفتر است. بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که برخی از دانشآموزان به رغم اینکه ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی آنان حاکی از بهنجار بودنشان است و هوششان عادی است، اما هنگامی که به مدرسه میروند در جریان یادگیری دچار مشکلات جدیدی میشوند و خود را متفاوت از دیگران مییابند.
تفاوت اختلالات یادگیری با عقبماندگی چیست؟اختلال یادگیری با عقبماندگی تفاوت دارد. بسیاری از این کودکان، فقط در فراگیری یک درس خاص ناتوان هستند؛ در حالی که کودک عقب مانده در همه موارد عقبتر از سن خودش است. کودک مبتلا به اختلال یادگیری با وجود توانایی ذهنی کافی در چگونگی استفاده از حواس پنجگانه و عکسالعملهای عاطفی در زمینه فهمیدن، تجزیه تحلیل کردن و بیان، نقایص خاصی دارد. نکته مهم این است که این نقص در کودکان، محدود و فقط در یکی دو حوزه است و شامل همه عملکردهای آنها نمیشود.
انواع اختلالات یادگیریاختلالات یادگیری، با توجه به مهارتها، گروه بندی میشوند؛ یعنی برای هر نوع مهارت اصلی، یک نوع اختلال یادگیری وجود دارد.
1- اختلال خواندن: (اشکال در پردازش صداها، وارونه خوانی و ...) در این اختلال، پیشرفت خواندن نسبت به سن و هوش، نارسایی و نقص شدید دارد. این دانشآموزان به علت مشکلی که در خواندن دارند، نمیتوانند کتابهای درس علوم، ریاضی و امثال آن را بخوانند و بنابراین در آن درسها نیز با مشکلاتی روبرو میشوند. در واقع، آنها در فهم کلمات، جملات یا پاراگرافها مشکل دارند. جابجاسازی و معکوس کردن حروف، مثالهای زندهای از این اشکال هستند. بیش از 80 درصد دانش آموزان دچار اختلال یادگیری، مشکلاتی را در خواندن از خود نشان میدهند. متأسفانه به بسیاری از دانش آموزان دارای اختلال یادگیری، برچسب کم ذهن، عقب مانده و امثال آن زده میشود، که هیچ کدام صحیح نیستند و با قاطعیت میتوان گفت كه اگر این مشکلات، به موقع و به جا تشخیص داده شوند، قابل درمان است.
2- اختلال ریاضیات (مشکل و ضعف در محاسبه ذهنی عملیات حسابی) این اختلال، ناشی از بی معنا بودن ارقام و اعداد یا ناتوانی در انجام اعمال ریاضی است. این کودکان، مهارتهای محاسبهای ضعیفی دارند و چپ و راست را قاطی میکنند. آنها در حل مسئلههای حساب یا درک مفاهیم ریاضی مشکل دارند.
3- اختلال بیان نوشتاری و دیکته نویسی (مشکل در برگرداندن اطلاعات از وضعیت شنیداری – شفاهی به وضعیت دیداری – نوشتاری)
ادامه مطلب ...
آخرین مطالب پيوندها
![]() نويسندگان |
||
![]() |